Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.04.25. 17:05 Horváth Zalán

Hogyan tovább?

Többen érdeklődnek, hogy az aláírásgyűjtést követően milyen lépéseket
tesz az Összefogás akcióbizottsága és mikor lehet megismerni a lóversenyzést megmentése érdekében kidolgozott koncepció lényegét?

A hétezer internetes és a háromezer papíralapú aláírás ismeretében elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag az egész lóversenyszakma felsorakozott az Összefogás mögött, így ennek a tudatában fordulhatunk a döntéshozók felé, hogy megkezdődhessenek az érdemi
tárgyalások a lóversenyzés, a Kincsem Park és Alag jövőjéről.

Az Összefogás alapkövetelése, hogy a Kincsem Park és Alag területeit vegyék ki a privatizációs csomagból és azok maradjanak állami tulajdonban!

Ebből nem tudunk engedni! Hiszen mindkét terület a lóversenyzés történelmi vagyona, bázisa, ami nélkül nem képzelhető el modern lóverseny. Ráadásul mindkét terület építészeti, természetvédelmi, kultúrtörténeti szempontból is különleges értékkel bíró ingatlan, melyek magánkézbe adása veszélyezteti ezen értékek megmaradását.

Ezek miatt, addig nem is érdemes részletes koncepcióról beszélni, míg az
ingatlankérdés nem oldódik meg számunkra elfogadható módon.

A koncepció alap célkitűzése a hosszútávon gazdaságosan működtethető
lóversenyzés.
A profiltisztítás, a bevételi-kiadási struktúra arányainak
egyensúlybahozása, és a rendszer fokozatos átállítása a piaci alapokon
működő versenyrendszerre. A hangsúly a fokozatosságon van, hiszen az
állami támogatás drasztikus megvonása, alapjaiban rendítené meg sok száz
ember helyzetét
, akik a lóversenyzésben és az azt kiszolgáló területeken
végzik munkájukat. Ez pedig már nem csak gazdasági, hanem társadalmi
kérdés is. És akkor a lovakról még nem is beszéltünk..."

3 komment

Címkék: koncepció


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr37441944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh Yvette 2008.04.27. 19:07:04

Zalán, nem kötözködni akarok, de ezek nagyon általános - bár szép - elvek. Először is, ki az a mi? Vannak nevek? Magyarán ki fogja vezetni az új alapokon nyugvó lóversenyzést? Felvették a kapcsolatot a szakmai szervezetekkel? Van Önök mellett támogató szakmai grémium? Van konkrét koncepció, amit meg akarnak ismertetni a Pénzüggyel? Megismerhetjük mi is, betűről-betűre?

Horváth Zalán · http://zalanhorvath.blogspot.com 2008.05.03. 11:09:35

A "mi" a lóversenyzésben érdekeltek teljes köre, hiszen az Összefogás egyik célja (és egyben legfőbb ereje) a szakma és a közönség egy táborba tömörítése.
Egyelőre még csak gazdasági stratégiáról beszélhetünk, amiből aztán az egyeztetések eredményeként kialakulhat egy koncepció.
De hagsúlyozom, mindez nem működik a Kiincsem Park nélkül.

Hunyady Melinda 2008.07.13. 11:41:07

30 éve vagyok amatőr a pályán, nap mint nap kint vagyok , sajnos a fejekben nem sokat mozgat meg a un. Lóverseny /most a mozgalom támogatóikról beszélek /, de próbáljuk kidomboritani a környezeti oldalát, szerintem több embert tudunk magunk mellé álllitani ezzel, mert az emberek kezdik becsülni a környezetükbe lévő zöldterületet és itt jelen esetben igen nagyterületről van szó.
süti beállítások módosítása