Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.08.12. 22:17 Horváth Zalán

Tiltakozó nagygyűlés a NEMZETI VAGYON KIÁRUSÍTÁSA ELLEN

2008. szeptember 13. szombat, Budapest

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI.törvény elfogadásának egy éves évfordulóján tiltakozó megmozdulásra hívjuk mindazokat, akik elfogadhatatlannak tartjáka kormány jelenlegi privatizációs gyakorlatát.

 
Várunk minden állampolgárt, aki nem ért egyet azzal, hogy a koalíciós pártok által megszavazott törvény következményeként
 
  • * az állampolgároknak semmi beleszólásuk sincs a nemzeti vagyon sorsába,
  • * a lakosság csekély százaléka által támogatott kisebbségi kormány szabadon rendelkezhet a Magyar Köztársaság nemzetstratégiai fontosságú, sok ezer milliárdos vagyona felett,
  • * az Alkotmánybíróságon megtámadott törvény alkotmányossági aggályai ellenére fokozott ütemben folytatódik a nemzeti vagyon gátlástalan kiárusítása,
  • * a mértéktelen privatizációval a kormány kivonul az állami feladatok ellátásából, amellyel stratégiai területeken is kiszolgáltatottá teszi az állampolgárokat a nemzetközi tőkének,
  • * a kormány a privatizációs döntéseit üzleti alapon, vélhetően a pártpolitika és a költségvetés kizárólagos szempontjai figyelembevételével hozza meg, háttérbe szorítva kulturális örökségünk megóvását, a nemzeti hagyományok megőrzését, és más, pénzben nem kifejezhető szempontokat, értékeket.
 
Az Alkotmány 10.§ (1) bekezdése szerint: a magyar állam tulajdona nemzeti vagyon. Ezért a vagyonnal csak olyan szervezet rendelkezhet, amely az egész népet képviseli. A tulajdonosi jog ezért nem a kormányt, hanem olyan szervezetet illeti, amely az Országgyűlés, mint a demokrácia és a népszuverenitás legfőbb intézménye közvetlen felügyelete alatt áll. A nemzeti vagyont minősített többségű törvénnyel kell védeni. Mindaddig, amíg nincs biztosítva az Alkotmánynak megfelelő szervezeti háttér, és a civil társadalom nem kap törvényi garanciát a vagyon védelmére, követeljük, hogy állítsák le a privatizációt, a nemzeti vagyon elkótyavetyélését! Elődeink által megteremtett, és nemzedékek alatt védett és óvott intézményeink, épületeink, ingatlanjaink nem áldozhatók fel a költségvetési deficit csökkentése vagy más rövid távú célok érdekében!
 
Tiltakozunk az erőművek, energia- és vízszolgáltatók, közlekedési vállalatok, egészségügyi intézmények, kórházi épületek, iskolák, sportlétesítmények, jelentős közcélú ingatlanok és atermőföld elhamarkodott és átgondolatlan, a nemzettel nem egyeztetett kiárusítása ellen!
 
A tiltakozó nagygyűlésre várjuk civil szervezetek jelentkezését.
 
 
2008. július 25.

 

Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért
 
Élőlánc Magyarországért Közéleti Mozgalom
 
Ángyán József, országgyűlési képviselő;
Bagi Béla, országgyűlési képviselő;
Bencsik János, Tatabánya polgármestere;
Dr Bencze Izabella, jogász, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettese;
Czakó Gábor, író;
Dr Dux László, orvos, biokémikus, egyetemi tanár;
Elek István, közíró;
Ertsey Attila, építész, egyetemi oktató;
Farkas Ádám, képzőművész;
Gulyás János, filmrendező;
Kajner Péter, közgazdász;
Kollár István, egyetemi tanár;
Kurutzné Kovács Márta, akadémikus, egyetemi tanár;
Lányi András, egyetemi oktató;
Lovas Rezső, akadémikus, egyetemi tanár;
Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke ;
Mellár Tamás, közgazdász, a KSH volt elnöke;
Molnár Oszkár, országgyűlési képviselő;
Náray Szabó Gábor, akadémikus, egyetemi tanár;
Pákozdi Imre, villamosmérnök;
Dr. Pakucs János, Baross Gábor Nemzeti Gazdaságpártoló Társaság ügyv. elnök
Schneller István, egyetemi tanár;
Szakolczai György, közgazdász, professzor emeritus;
Varga Zoltán, egyetemi tanár;
Dr Zlinszky János, volt alkotmánybíró.

3 komment

Címkék: demonstráció


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr98613305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magasles 2008.08.13. 08:05:22

A Magyar Turf Club és a Lóversenybarátok Asztaltársasága ott lesz

magasles 2008.08.28. 08:32:02

Ha olyan nagy lesz a tülekedés a szeptemberre tervezett demonstráción, mint ezen és H.Z fórumán, akkor nincs túl sok értelme annak, hogy páran lézengjünk ott, és égessük magunkat.
Egyszerűen nem értem ezt a tespedt viszonyulást, mikor biztosan tudom, hogy sokan olvassák e két fórumot. Lassan félni kezdek itt, olyan egyedül érzem magam ......
Már vitatkozni sincs kivel, pedig az értelmes viták viszik előbbre az ügyet.

Pest Buda 2008.09.05. 08:58:58

elolanc.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=10116&Itemid=1

A tulajdonosok gyűlése

A Tulajdonosok Gyűlése 2008. szeptember 13-án, szombaton, 15 órakor ül össze a Duna-parti Olimpiai Parkban, Budapesten, a Képviselői Irodaház mellett. A gyűlésre hivatalos minden magyar állampolgár mint a nemzeti vagyon tulajdonosa.
Tárgy:
– beszámolók a vagyon helyzetének változásáról
– eszmecsere a vagyonkezelő elszámoltatásának módozatairól
– javaslatok a jogszerű működés helyreállítására


Bár a kormány semmiféle jelét nem adta, hogy törődne a közvéleménnyel, nekünk, mint e vagyon jogos tulajdonosainak kötelességünk, hogy elszámoltassuk azokat, akik a mi nevünkben és a tőlünk kapott felhatalmazásra hivatkozva járnak el. Fel kell vetnünk a törvényhozók felelősségét, és meg kell vizsgálnunk az okozott tömeges kár helyrehozatalának lehetőségeit.

Ezért hívjuk és várjuk tulajdonostársainkat, a nemzet tagjait gyűlésünkre!

A közgyűlés sajtótájékoztatóját szeptember 9-én, kedden, 10 órakor tartjuk a Parlament Café különtermében. Kérjük, tiszteljen meg jelenlétével.

Budapest, 2008. szeptember 3.
süti beállítások módosítása