Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.08.15. 14:47 Horváth Zalán

Az Összefogás első sikere

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai döntését az Összefogás a megoldáshoz vezető út első lépéseként értékeli, melyben a 15000 aláíró szimpatizánsnak, a támogató szakmai szervezeteknek és a "Kincsem Park nem eladó" megmozdulásban résztvevőknek is komoly szerepe van.

Az áprilisi helyzethez képest, amikor még a Kincsem Park azonnali bezárása és a futamok felfüggesztése is a lehetséges intézkedések között szerepelt, a mostani döntés nyomán elhárult a közvetlen veszély a magyar lóversenyzés folyamatossága fölül.

Az Összefogás abból a szempontból is sikerként értékeli az NVT döntését, hogy a célkitűzések egyik eleme - miszerint a lóverseny ingatlanok kerüljenek Kincstári tulajdonba - ezzel megvalósulni látszik. Mivel az Alagi Versenyló Tréningközpontot a döntés értelmében a kincstári vagyon körébe vonják, így az NL Kft. privatizálásával nem kerül automatikusan idegen kézbe. Természetesen Alag védettségét garantáló döntésre még ezután is szükség lesz.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért mozgalom munkájában és továbbra is hisz abban, hogy a 181 éves lóversenyzés még fényes jövő előtt áll.

2 komment

Címkék: támogatás haladás


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr67617370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magasles 2008.08.19. 22:10:06

"A Kincsem Park nem eladó!"
Biztos, hogy jó ez a szlogen?!
Gondoljuk csak végig, hogy állami kézben olyan jó kezekben van a lóverseny? Mit mutathat fel a "gazda", hosszú évtizedek eredményként, a dupla tribünön kívül? A 300 fogadón kívül? A fogyó fogadási forgalmon kívül?
Az egymást váltó tehetséges vezetők kinevezésén kívül? Ehhez kell nekünk annyira ragaszkodni?
Minden mással egyébként továbbra is egyetértünk.
Lóversenybarátok Asztaltársasága.

Pest Buda 2008.09.05. 09:11:31

A zalanhorvath.blogspot.com-ra írt hozzászólásomat ide is beillesztem:

Pest Buda írta...
Nem csak a tüntetés maradt, hanem a gyűlés is: a Tulajdonosok Gyűlése 2008. szeptember 13-án, szombaton, 15 órakor a Duna-parti Olimpiai Parkban ( elolanc.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=10116&Itemid=1 ). Szó lesz itt az MLSZ Kft-ről, az NL Kft-ről, az Alagi Versenyló Tréningközpontról és a Kincsemparkról?!
Ezeknek a problémája továbbra is égetően aktuális, a helyzetük egyre nehezebb, s most már maga a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tartja fenn a zűrzavart "kellő lépései"-vel. Augusztus 13-i határozatuknak többféle, az állapotokat tovább romboló következménye van:
1. egyre hatalmasabb lesz a pénzügyi veszteség;
2. csökken az NL Kft. értéke (megfosztják egyik igen fontos tulajdonától - Alag);
3. az NL Kft. felélni kényszerül a vagyonát, miáltal esélyei, működésének lehetőségei és feltételei súlyosan romlanak;
4. az Alagi Versenyló Tréningközpont bármikor, bármilyen célra eladható válik;
5. a döntés halogatásával nőttön-nő a bizonytalanság és
6. a magyar lóversenyzés ügye rendezésének lehetőségei egyre kedvezőtlenebbekké válnak.
Igenis, hangot kell adni a valódi köz-érdeknek, tiltakozni kell az ártó szándék és intézkedések ellen!
A közös vélemény kifejezése, az "Összefogás" jobbra fordítja az ügyeket - ki kell próbálni!

2008. szeptember 3. 22:34:00 CET
süti beállítások módosítása