Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2009.05.10. 08:53 Horváth Zalán

Galopp kisokos 1

A galopp versenyzés

A lóversenyzés egyik szakága, ahol a ló a hátán ülő lovassal (zsoké) vágtában halad a cél felé. A galopp versenyekben rendszerint angol telivér fajtájú lovak indulhatnak.

Mi az a hendikep?

Egyes galopp futamokban az indulók képességeiknek megfelelően más és más súlyterhelést kapnak, amit a versenyprogramban feltűnő számokkal is feltüntetnek. A kapott súly természetesen a gyengébbek esetében alacsony, míg a gyorsabb lovaknál magasabb terhet jelent. A hendikep futamokban induló lovak befutási sorrendjét igen nehéz előre megjósolni, így nagyobb fogadási forgalom és nagyobb nyeremények jellemzik ezeket a versenyeket.

Mázsálás

Minden lovas futam előtt és után köteles mérlegelni, hogy testsúlya—kiegészítve a nyereg és a kengyel súlyával—megfelel-e a versenyprogramban meghatározott mértéknek. Amennyiben ez alacsonyabbnak bizonyul, a nyereg alatt elhelyezett kis ólomsúlyokkal pótolják a hiányzó részt.

A versenyló kora és neme

A telivérek kétéves korukban kezdenek versenyezni (innen a nyeretlen kétéves kifejezés) és háromévesen futhatnak a Derby-ben. A tenyészversenyeken kizárólag mének és/vagy kancák indulhatnak, a hendikepek és egyéb nagydíjak viszont nyitva állnak a herélt lovak számára is.

Szólj hozzá!

Címkék: galopp hendikep mázsálás velsenyló


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr601112462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása