Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2009.11.08. 20:30 Horváth Zalán

Izgalmas küzdelem után második hely

A pocsék idő ellenére az Összefogás Futtatói Klub tagjainak többsége kilátogatott a Kincsem Parkba, ahol az V. futam előtt a ringben találkozott első ízben a "kis csapat".

Nemzeti Összefogás 6-os programszámmal az oldalán, jó kondícióban rótta a köröket a számára még oly idegen jártatóban, ám ebből a kívülállók mit sem sejthettek, hiszen a kétéves kanca nem mutatkozott különösebben idegesnek.

Hamarosan megérkeztek a zsokék, köztük Bakos Gábor az Összefogás Egyesület istálló új nemzeti színű dresszében. Az ifjú lovas elmondta, hogy a kanca első útja a Kincsem Parkba zökkenőmentes volt, csupán a szállítóra felpakolásnál kellett kicsit erőteljesebben bíztatni.

A tribünre érkezve Kovács Sándor örömmel konstatálta, hogy Nemzeti Összefogás megnyerő stílusban kenterezett fel a startgéphez, minden okunk megvan egy jó futásban bízni. A játék képe is ezt igazolta a totalizatőr által közölt esetleges osztalékokat figyelve.

Két lovat játszottak erőteljesen a fogadók: az első futására remekül (közeli második hely) bemutatkozó France-t és az újonc Nemzeti Összefogást. Mind a tét játékban, mind a befutó játékban ők ketten vitték a prímet, bennük bíztak a turf avatott szakértői.

A start a szokásosnál is hosszabbra nyúlt, ezzel is fokozva a klubtagok izgalmát. A nyeretlen kétévesek igen nehezen, vontatottan foglalták el helyeiket a gépben. Végül Nemzeti Összefogás is bekerült a boxba és kezdetét vette a verseny.

National Flirt lánya (Nemzeti Összefogás) jól jött ki a gépből és hamarosan a negyedik helyen galoppozva a barriernél helyezkedett vele lovasa. Ahogy az várható volt a célegyenesre fordulva France támadást indított a győzelemért, azonban Nemzeti Összefogás nem hagyta annyiban a dolgot és üldözőbe vette. A mezőny többi tagjának pillanatnyi beleszólása sem volt a végső küzdelembe, így a két favorit csatáját láthattuk a célig. A távoszlop környékén még bíztunk benne, hogy lovunk újítani tud, de rövidesen egyértelművé vált, hogy Nemzeti Összefogásnak ma meg kell elégednie egy jó második helyezéssel.

A futtatói klub tagjai megelégedéssel nyugtázták Nemzeti Összefogás bemutatkozását, hiszen rögtön a verseny egyik főszereplőjeként küzdött a győzelemért!

Külön köszönet az "anyaistálló" Telivér Farm képviselőinek: Pálfi Nórának és Szuna Szabolcs idomárnak, akik versenyképes állapotba hozták ezt a gyönyörű kancát, majd nem egészen két hete egyesületünk rendelkezésére bocsátották.

Mindkettejük szívből gratulált Nemzeti Összefogás kitűnő bemutatkozásához, mi pedig úgy véljük ebben a futamban sportszerű eredmény született, hiszen a győztes France a Telivér Farm istálló színeit képviselte.

Nemzeti Összefogás tehát "megtette amit megkövetelt a haza", és megérdemelt téli pihenőjére vonul alagi istállójába.

Viszlát a zöld gyepen, 2010-ben!

Nézze meg Pécsi Gábor versenyről készült képeit!

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás galopp futtatás versenyló


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr871509978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása