Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.05.03. 10:48 Horváth Zalán

Késik az új pályázat - napirenden a felszámolás

"a vagyonkezelő megbízta a lóversenyeket szervező vállalatok vezetőit: számolják ki, mibe kerülne a felszámolás."

"Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szóvivője szerint abban nincs semmi különös, hogy a szóban forgó megbízást kiadták a vállalat vezetőinek." (Népszabadság, 2008.04.21.)

A fenti idézetek is mutatják, hogy a három hete életre hívott Összefogás a lóversenyzés jövőjéért társadalmi akció céljai mit sem változtak, hiszen nem változott a kormány álláspontja sem.

Legfontosabb célunk a Kincsem Park és az Alagi Versenyló Tréningközpont idegen kézre adásának megakadályozása!

Egyre több blog, lovas honlap és internetes fórum foglalkozik a Kiáltvánnyal és a lóversenyzés megmetésével. Egyöntetű a vélemény, hogy a 181 éves hagyományra visszateköntő lóversenyzés megszüntetése és a Kincsem Park ingatlancélú eladása egyszerűen BŰN!

Az Összefogás akcióbizottsága ezért lépésekett tett, hogy a lóversenyzés helyzetének kérdése és az ingatlanspekulációs törekvés minél előbb az Országgyűlés elé kerüljön. Szeretnénk világos válaszokat kapni az MNV és a kormány terveivel kapcsolatban.

Időközben megkezdődött az egyeztetés a szakmai szervezetekkel egy működőképes lóversenyzési rendszer felépítésére. Világosan kell látni, hogy a majd 1 milliárdos veszteséget termelő szisztéma nem tartható. Az állami "apanázs" helyett csak a futtatók, fogadók, nézők, szponzorok, vendéglátók, egyszóval a lóversenyzésben szereplők tarthatják el az ágazatot.

 

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr60451990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hutzler Teodóra · http://www.obesterpark.mindenkilapja.hu 2008.05.09. 15:28:31

Majd meghaltam amikor lattam az alljas osszeeskuvest!Hal'Istennek napvilagra jott!!!
erdekelne hogy osszesen mennyi alairas szukseges,a Kincsem Park megmentesehez es most hol tartunk!!!
Legyszi valaszoljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konyorgok ne vesszen el a Kincsem Park!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr Filep Kálmán Csaba 2008.05.11. 16:21:17

Sajnos megszólalásommal csak tiltakozni tudok.A lóversenyzés felszámolása aljas merénylet az egyetemes magyarkulturával szemben.A Kárpát-medencében egyetlen létező létesítmény.Nem harácsoltak és raboltak az elvtársak eleget,hát ide kel jutni.A sok leplező,és népet marhító média förmedvények helyet a mindenkori kormányzatoknak még joguk se kéne legyen a magyar hagyományos intézetek megsemmisítéséhez.Égbe kiáltó szégyen és müveletlenség a magyar társadalom részéről ezeknek a politikai garázdálkodásoknak az elnézése.Akasztás a magyar mezőgazdaság szétveréséért, Bábolna, Mezőhegyes Kisbér mindig veszteni kell.Külföld majmolás idegen zsebtömés,hencegő újgazdagok idegen lovasförmedvényekkel.A loversenyre járáshoz lélek és úriemberség szükségeltetik jellem.Amit tenni akarnak a multunk és a jövönk kirablása. Vajon képes még összefogni a magyar nemzet egy ilyen közügyben.Nem szabad tétlenül nézni ezt az észbomlott garázdálkodást.Mindent meg kell tenni a megmentésért.A nemzetünk lószeretete csak az angol arisztokráciáéval hasonlítható.Tiltakozni és tiltakozni kell.

Nagy Noémi 2008.09.22. 20:36:50

Minden elveszik!
Overdose-t is eladják, mert ha megfutja a párizsi versenyt, még többet fog érni.
Nem kívántam még ilyet, de bár ne lenne helyezett...

süti beállítások módosítása