Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.05.14. 17:07 Horváth Zalán

Gőgös Zoltán szerint a lóverseny kevesek belügye

Gőgös Zoltán földművelésügyi államtitkár szerint a lóversenyzés Magyarországon pár ezer ember belügye, amiről nem is kellene a Parlament falain belül szót vesztegetni. A lovisok megkapták a modern Kincsem Parkot, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Továbbra is csak a veszteséget termelik.

Az MSZP politikusa az Országgyűlés 2008. május 13-i ülésnapján érdemben ennyit válaszolt Bíró Ildikó Fideszes országgyűlési képviselő kérdésére, melyet "Lóvá tett lovasok" címmel intézett Gráf József FVM miniszterhez, aki halaszthatatlan teendői miatt nem tudott résztvenni az azonnali kérdések óráján.

Gőgös válaszában szóra sem méltatta a hazai lóversenyzés 181 éves múltját, a Kincsem Park privatizációjával megszüntetni kívánt nemzeti kuturális örökséget, és - ami valóban az FVM hatásköre lenne - a galopp és ügetőló tenyésztés kritikus helyzetét.

Továbbra is csak a veszteséges működést dörgölik a szakma orra alá. A jobb szervezés, a jó külföldi példák felhasználása helyett inkább a megszüntetés mellett teszik le a voksukat?

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr9468622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AndrásnéNagy Hedvig 2008.05.18. 13:58:57

Üdvözlök mindenkit csak pár szó erejéig kommentálnám a jelen történéseket ami ebben az országban folyik.Órákat beszélhetnénk az utolsókat rugó lóversenyzésről,tenyésztői munkáról és egyáltalán a ló szeretetéről és tartásáról amiről nekünk Magyaroknak nagyon sok fogalmunk lehet?!Nagyon elszomorít és felháborit-természetesen egész családomat is beleértve akik idestova már közel 40 éve állnak a lovassport és élet szolgálatában-hogy több százéves múltunkat szállodaláncokra és bevásárlóközpontokra cseréljük fel.Sajnos már ez is politika és nincs ami ennek határt szabna.Szégyellhetik magukat magyarnak nevezett honfitársaink hogy ez egyáltalán napirendi pontként szerepel,megfosztva gyermekeinket eme jövő lehetőségeitől.Nagy Hedvig

Németh Yvette 2008.05.28. 18:48:33

A LOVISOK nem tudtak élni a lehetőséggel????? Hát hol szólhatott egy szót is kezdve az eltolt építkezéstől bármelyik szakszerűtlen, vagy pazarló intézkedésig bárki is?! Mikor vették egyáltalán emberszámba a szakma képviselőit, netán a szakmai szervezeteket?! Hol vonták be őket bármibe is, miben hallgattak rájuk?? A lovisok nem tudtak élni a lehetőséggel? Kik hozták a döntéseket? És a regnálásukkal kik értettek egyet, kik nem kértek számon, kik nem ellenőriztek? Kik nevezték ki őket? Gőgös államtitkár úrnak netán volt ellenvetése az elmúlt évek pazarló gazdálkodása ellen? Tett valamit? Őszintén szólva, én egyáltalán nem lennék meglepve hogy a kft, állami pénzt szóró vezetőit újra megerősítenék posztjaikon. Azokat akik nem tudtak élni a lehetőséggel, akik hűbérbirtokot csináltak a Kincsem-parkból! Ez pedig egyszerű üzenet: jól végezték munkájukat, megérdemlik az újabb lehetőséget, hiszen akadálytalanná tették az utat a Kincsem Lakópark, vagy Kincsem Pláza megépítése előtt. Mert ők tudtak élni a lehetőségekkel!

magasles 2008.07.22. 19:34:53

Századszor halljuk, hogy nincs a cégnek üzleti terve? Miért? Nem készítették el? Nem készíthették el? Készítettek, de nem fogadták el? Miért nem? ...és még lehetne sorolni sokáig. Eddig finom voltam, rám nem jellemző módon.
Gőgös államtitkár nemcsak gőgös, de egy nagy barom is, ha tényleg ilyeneket mondott. Erősítsék csak meg az ügyvezetőket, hosszabbítsák csak meg a megbizatásukat, ezzel egyértelművé teszik, hogy jól végezte a két ügyorránálfogva-vezető a dolgát. Akkor mi is a baj a lóversennyel? A vezetők jók, a lovak jók, a trénerek, zsokék, hajtók jók, a két tribün áll, a marha tulajdonosok lovakat vesznek (még külföldről is), minden versenynap (a még hülyébb) fogadók 10.000.000 Ft körüli összeggel "támogatják" a hazai lóversenyzést, még mi a .........kéne?
Megmondom. Elkergetni a két zsebre dolgozót, hozzáértő, lóversenyhez értő, azt nagyon szerető vezető kell, megteremteni az államnak azokat a peremfeltételeket, amely mellett valóban, hosszú távon, felvirágoztatható lesz ez a gyönyörű sport, ez a nemes hagyomány, ez a remek szórakozás. Ennyi.
Illetve nem ennyi, csak most ennyi.

magasles 2008.08.04. 12:35:51

Azt írja Zalán a saját, nyilvános naplójában, hogy "évente kétszer" telik meg a pálya nézőkkel, fogadókkal. Azt gondolom, hogy a helytelen óriásplakátozás kapcsán a két derbire utalt.
1. Ha így van, akkor tévedett, mert a szilveszterrel együtt háromszor.
2. Sajnos mégsem tévedett, neki lett igaza. Az Ügetőderbi katasztrofálisra sikeredett, úgy a nézőszám, mint a fogadási forgalom terén.
süti beállítások módosítása