Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.05.19. 23:42 Horváth Zalán

MLLSZ határozat az Összefogás mellett!

A Magyar Lótenyésztők és Lovas Szervezetek Szövetsége (MLLSZ) szombati közgyűlésén határozatban foglalt állást a hazai lóversenyzés és a Kincsem Park privatizációja körül kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében.

A küldöttek által egyhangúlag megszavazott határozatban az MLLSZ támogatásáról biztosítja az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért (Összefogás) civil szerveződés törekvéseit, melynek legfőbb célja az 1925-ben épült és 2005-ben 3 Mrd Ft-ért modernizált Kincsem Park tartós állami tulajdonban tartása, annak érdekében, hogy az ingatlan továbbra is a lóversenyzésnek, lovas rendezvényeknek és más szabadtéri kulturális eseményeknek adjon otthont.

Mint ismeretes a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Kincsem Park azonnali bezárását, a lóversenyzés megszüntetését és a Kincsem Park ingatlancélú hasznosítását fontolgatja.

Az MLLSZ tömöríti a legfontosabb lótenyésztő, lóverseny és lovassport egyesületeket:

  • Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete,
  • Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete,
  • Magyar Lovaregylet,
  • Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete,
  • Magyar Lovassport Szövetség,
  • Magyar Lovas Turisztikai Szövetség,
  • Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság

és további tenyésztő egyesületek.

Az három lóversenyzésben dolgozó szakember (Pécsi István, Horváth Zalán, Krebs András) által elindított Összefogás az eddig összegyűjtött 15000 aláírás és a mostani határozat birtokában az egész lovas társadalom nevében próbál fellépni a nemzeti vagyont és kulturális örökséget jelentő 83 éves Kincsem Park és a Széchenyi István által alapított 181 éves hazai lóversenyzés megmentéséért folytatott küzdelemben.

Ilyen széleskörű szakmai összefogásra és támogatói bázis megteremtésére a rendszerváltozás óta még nem volt példa.

1 komment

Címkék: támogatás


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr77477814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jankó Bettina 2008.05.26. 07:15:57

Mindent bele ,számíthattok rám!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása