Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.07.18. 00:27 Horváth Zalán

Dr. Weinek Leonárd, Zugló polgármesterének nyilatkozata

A KINCSEM PARK VÉDELMÉBEN

A ló és a lovassport elkötelezett híveként elszomorítana, ha az utolsó működő hazai lóversenypálya és vele együtt a lóversenyzés több mint 180 éves magyar történelme is veszélybe kerülne.

Úgy gondolom, hogy a magyar kultúrát és nemzeti értékeinket mindenkor szem előtt tartva nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy veszélybe sodródjon egy olyan kultikus és historikus hely léte, mint a Kincsem Park. Éppen ezért aláírásommal támogatom azt a javaslatot, hogy az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért társadalmi akció bizottság képviselőit érdemben fogadják a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a Pénzügyminisztérium, valamint más kormányzati szerv illetékes vezetői. A konszenzus megtalálása reményt adhat a magyar lóversenyzés jövőjére nézve is. Ugyanis ezzel megmenekülhetne, és az utókor számára tovább élhetne a gróf Széchenyi István által életre keltett nemzeti kulturális örökségünk, valamint Budapest egyik legnagyobb egybefüggő zöldterülete is megmaradna. E közösségteremtő hely megmentése azon ügyek közé tartozik, amely kiváló alkalmat adhat a napi politikán felülemelkedő össztársadalmi összefogásra.
 
Bízom az illetékesek felelős gondolkodásában, helyes értékítéletében és nemzeti hagyományaink iránti érzékenységében, hogy megmentik a Kincsem Parkot. Azt a Kincsem Parkot, amely 181 éve alatt több ezer ló, több százezer néző, valamint több tízmillió magyar nemzeti örökségét tudhatja magáénak.

 

Dr. Weinek Leonárd
Zugló polgármestere

Forrás: http://www.tiaramagazin.hu/page/a_kincsem_park_vedelmeben

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr17573644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pest Buda 2008.09.05. 13:44:43

A magyar lovas- és lóversenykultúra történeti emlékeiből:

Juhász László: Mátyás király Bécsben
7. rész. A bécsi udvari élet.
(részlet)

"Mátyás különösen kedvelte a hagyományos bécsi lóversenyeket. 1786. november 12-én a király azzal a kéréssel fordult a bécsi városi tanácshoz, hogy halasszák el egy héttel a Katalin napra tervezett lóversenyt, mivel addigra visszatér Bécsbe Egenburg ostromából és jelen lehet a lovassport nevezetes eseményén.
1788-ban Hans Raad bécsi festő az új lóversenyzászlókat a királyi pár címerével díszítette és ezért pénzjutalmat kapott."

Forrás: katradio.hu/?m_id=4&m_op=viewmusor&id=167517
Juhász László írásának részlete meghallgatható a fenti linkre kattintva. A műsor elhangzott 2008.09.04-én 12:45-kor; fenti mondatok a felolvasás 4:33-tól 5:03-ig terjedő időszakában hallhatóak.
süti beállítások módosítása