Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.04.13. 23:00 Horváth Zalán

Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért!

Összefogás a magyar lóversenyzés jövőjéért!
 
Futtatók, hajtók, idomárok, lovasok, lovászok, tenyésztők, fogadók, versenyrendezők, fogadásszervezők és a lósport iránt szimpátiát érző állampolgárok!
 
Elérkezett a pillanat, amikor már nem halogathatjuk tovább a közös fellépést a magyar lóversenyzés ügyének érdekében. Tudomásunk szerint Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a hazai galopp és ügetősport sorsát végzetesen befolyásoló döntésre készülődik. A tervek között szerepel a Kincsem Park azonnali bezárása, ingatlan célú hasznosítása és a lóversenyzés megszüntetése.
 
Ne hagyjuk, hogy a fejünk fölött döntsenek a sorsunkat,
életünket érintő kérdésről!
 
Követeljük, hogy haladéktalanul vonják be a döntéshozatalba a magyar galopp és ügetőversenyzés érdekképviseletét!
 
Széchenyi István és a nagy elődök által elindított, majd a nemzedékek alatt felvirágoztatott és életben tartott hazai lóversenyzés megőrzése ma a mi feladatunk. A helyzet megoldását nem bízhatjuk azokra, akik még soha nem jártak lóversenyen és döntéseikben csupán gazdasági szempontokat vesznek figyelembe. Ehhez viszont közösen, egységesen kell fellépnünk, hiszen a tét itt már egyértelműen a következő:
 
Akarjuk, hogy legyen lóverseny Magyarországon vagy nem akarjuk?
 
A válasz természetesen IGEN, akarjuk. Akkor tehát ne várjunk semmire és senkire, vegyük kézbe sorsunk irányítását, amíg nem késő.
 
Első lépésként aláírásgyűjtés keretében adjunk hangot akaratunknak, hogy az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért társadalmi akció bizottság képviselőit fogadják az MNV és a Pénzügyminisztérium illetékesei.
 
 
Aláírásával támogassa Ön is a magyar lóversenyzés megmaradását!

2008. április 13.

Pécsi István, az Összefogás vezetője
Horváth Zalán, koordinátor
Krebs András, koordinátor

5 komment

Címkék: kiáltvány


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr3421880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thury 2008.04.14. 14:17:16

Sziasztok!
Aláírásgyűjtés most vasárnap lesz a pályán?

Horváth Zalán · http://zalanhorvath.blogspot.com 2008.04.14. 21:01:49

Igen. A szombati ügető és a vasárnapi galopp versenynapon is lesz lehetőség a támogató ívek aláírására a pályán és a fogadóirodákban egyaránt.

Hrotkó Anita 2008.04.15. 01:17:01

"Mozgósítottam"az állatvédőket,biztos,hogy jópáran aláírják majd.Már csak azért is,hogy a lovak ne kerüljenek bajba a lovi megszűnésével.

Szabadi László 2008.04.15. 09:51:30

Támogatom, hogy fentmaradjon a magyar lóversenysport.

Marton Tamás 2008.04.15. 15:33:36

A valódi rendszerváltás most kezdődik:) A jelenlegi rendszer annyit jelent a vezetőink számára, mint lopni az állami pénzt, eladni az értékeinket, és ügyesen kiszolgálni az őket támogató csoportokat. A Kincsem park több annál, mint amit ezek az emberek látnak benne. Nem csak pénz, hanem a múlt, és a szomorú jelen, ráadásul elengedhetetlen eszköze a jövőnek. Amikor egy sportágnak nincs jelene, nem szabad hagyni, hogy az örökségeket is elherdálják, mert ezzel a jövőjét, és létét kérdőjelezik meg. Jól mutatja ezt az ügető szakág, amely nem az életben maradás lehetőségét kapta az új pályától, hanem díszes, frissen mázolt sírhelyét....
süti beállítások módosítása