Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.06.19. 14:18 Horváth Zalán

Közlemény

2008. június 18-án tíz fő alapító tag részvételével megalakult az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület.
 
Az egyhangú határozatban elfogadott alapszabályban az Egyesület céljaként a következőket fogalmazták meg.
 
-    a) Az 1827-ben alapított magyar lóversenyzés hagyományainak, kulturális örökségének védelme.
-         b) A lóversenyzés és versenyló tenyésztés népszerűsítése, társadalmi elfogadottságának növelése.
-         c) A hazai lósport élénkítése, események szervezése, versenyrendezési feltételek javítása.
-         d) A Kincsem Park és az Alagi Versenyló Tréningközpont műemlékvédelme.
 
Alaptó tagok: Bus Antal, Hegedűs Zsolt, Horváth Zalán, Kovács Sándor, Krebs András, Nagyváry Andrea, Pécsi István, Sárközi Péter, Takács Zoltán, Thury György.
 
Az alakuló közgyűlés egyhangú határozattal megválasztotta az Egyesület háromtagú elnökségét.
 
Elnök: Pécsi István
Alelnök: Krebs András
Titkár: Horváth Zalán
 
A megválasztott személyek a tisztségeket elfogadták.
 
A közgyűlés az Egyesület jelen pillanatban legfontosabb feladataként a Kincsem Park és az Alagi Versenyló Tréningközpont ingatlan együttesének megőrzését és lóversenycélú hasznosításának biztosítását tűzte ki célul.
 
Ennek érdekében a lóversenyben szereplők, a közvélemény és a média tájékoztatása és mozgósítása, tárgyalások kezdeményezése a döntéshozókkal és érintett önkormányzatokkal, továbbá figyelemfelkeltő akciók szervezése szerepel az Egyesület rövidtávú programjában.
 
Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület várja további tagok jelentkezését, akik támogatásukkal, tetteikkel, kapcsolataikkal segíteni tudják a magyar lóversenyzés 181 éves hagyományának védelmét, az Egyesület céljaival és szellemiségével egyetértenek és szeretnének szerepet kapni és vállalni az évszázados alapokon nyugvó pesti gyep, a magyar turf, a lovi XXI. századi megújítását célzó új mozgalomban!
 
A jelentkezés menetéről, a felvétel módjáról hamarosan tájékoztatást nyújtunk az Egyesület hivatalos fórumán, a www.loversenyzes.blog.hu internetes oldalon.

2 komment

Címkék: egyesület alapítás


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr34529159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakmacska 2008.06.23. 10:28:11

Ez igen. Kicsit szimbolikus, hogy a születésnapomon alakult meg ez....azok közé tartozom akik szintén tizenhat éve úszkálnak a témában ár ellen.

És azt se higgyétek el, hogy nem volt szakmabeli érdeklődő az előző tenderre, valódi lóversenyes gyakorlattal. De. Csak a pályázat kiírása előtt lehetett volna olyanokkal konzultálni, akik már láttak működő iparágat, amit amúgy több módon is lehet sikeresen működtetni. De amíg nincs valódi támogatás az ügy mögött (sajna azt kell mondanom hogy nem csak szavakban, hanem magatartásban és tettekben is) addig bármi történhet.

Várjuk a csatlakozási lehetőségeket és a részletesebb programot. A népszabis cikk most meglepően összeszedett volt, tényleg.

Fekete Jánosné 2008.07.05. 18:16:01

A veszély régóta leselkedik a lovas sportra, egy kicsit későn ébredeztek az igazán érdekeltek, de talán nem annyira későn, hogy ne maradjon remény a megmentésére. Javaslom, hogy keressük meg azokat a hírességeket is, akik a médián keresztül tudnák népszerűsíteni és megszerettetni a galopp és ügető versenyeket, hangoztatva a ló és ember harmóniájának szépségét a sport szépségét. (Ebben segíthetne Koltai Róbert, a "Sose halunk meg" film rendezője és azok az ismert színészek, akik olykor szintén szulkiba ülnek a színész hajtók versenyén.) Jó lenne, ha már nem követelne több áldozatot az az érdekeltségi kör, akik az ingatlanszerzés érdekében mindenen keresztül gázolnak. Ha sikerülne országos szinten népszerűsíteni a sportot, mindenki számára elérhető TV csatornán közvetíteni, az országos fogadási hálózat kiépítése végső megoldást jelentene a sportág és nem mellékesen nemesebb szerencsejáték fennmaradására.
Tisztelettel: Fekete Jánosné
süti beállítások módosítása