Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2008.09.22. 15:31 Horváth Zalán

Megújítjuk a lóversenyzést!

Mit tettünk idáig?

Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért mozgalom áprilisban indult, amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. még azt mérlegelte, hogy azonnal bezárja a Kincsem Parkot, és megszünteti a lóversenyzés finanszírozását. Ezt a veszélyt az Összefogás létrehozásával, a közvélemény figyelmének felhívásával és a Derby napi „Kincsem Park nem eladó!” demonstrációval sikerült egyelőre elhárítani. Sőt! Az MNV. Zrt. ígérete szerint 2009 végéig újabb 2,5 Mrd Ft-ot juttat az ágazatba. Nem lehet elégszer megköszönni mindazok munkáját, segítségét, akik az Összefogás eddigi sikeres működésében közreműködtek, hiszen a közös fellépésünk nélkül könnyen lehet, hogy már lakat alatt lenne a pálya és a versenylovak százaitól szabadultak volna meg tulajdonosaik. 
 
Az irányítás szakmai kezekbe kerülhet
 
A legújabb sajtóértesülések szerint az MNV Zrt. készülő pályázatában a szakmai szervezetek részvételére is számít, mivel a területek nem kerülnének meghirdetésre, de a lóversenyszervezési feladatok igen. Természetesen ez óriási pozitív változás az előző elképzelésekhez képest, így nekünk: lóversenyben szereplőknek és szimpatizánsoknak is fel kell készülnünk a várható pályázati feltételekre. Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület a bíróságon bejegyzésre került, ezzel zöld utat kaptuk ahhoz, hogy hivatalosan is elismert formában folytassuk a hazai lóversenyzés megújítását célzó mozgalmunkat. Várunk mindenkit az egyesület tagjai között, aki továbbra is egyetért legfőbb célunkkal: ismét rangos sport– és társadalmi eseményt létrehozni.
 
A profizmus igénye
 
15.000 támogatóval és a szakmai szervezetek egyetértésével az Összefogás az államosítás óta (1949) a legnagyobb civil kezdeményezés, amely eltökélt a 181 éves lóversenyzés társadalmi presztízsének visszaállításában és a profi, üzleti alapú versenyrendezés bevezetésében.
 
Médiaesemény
 
Törekvésünk, hogy folyamatos magas szintű szolgáltatással a „lovit” újra divatos szórakozási formává emeljük, ahol szívesen jelennek meg a közéleti személyiségek, üzletemberek és döntéshozók, akik nélkül nem képzelhető el működőképes lóversenyzés.
 
Lépjen be Ön is az Egyesületbe!
 
Történelmi lehetőség előtt áll a hazai lóverseny-társadalom. Egy széles tömegbázison alapuló egyesület eséllyel pályázhat a hazai lóversenyzés működtetésére kiírandó pályázaton. Az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért mozgalom egyszer már megmutatta erejét, amivel meg tudtuk akadályozni a Kincsem Park bezárását és a lóversenyzés felfüggesztését. Most annak jött el az ideje, hogy mindazok személyes részvételükkel támogassák az Összefogás munkáját, akik hisznek a lóversenyzés jövőjében és ennek érdekében változást akarnak.
 
Alapító tagok: Bus Antal, Hegedűs Zsolt, Horváth Zalán, Kovács Sándor, Krebs András, Nagyváry Andrea, Pécsi István, Sárközi Péter, Takács Zoltán, Thury György.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr84675912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása