Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.12.31. 11:47 Horváth Zalán

Overdose szárnyal, a Kincsem Park a létéért küzd

A verhetetlen magyar csodaló, Overdose felbukkanásának és a lóverseny összefogás magalakulásának éve volt a 2008-as esztendő.

A most kezdődő újév pedig remélhetőleg az építkezés éve lesz, hiszen 2009 év végéig kapott haladékot a Nemzeti Lóverseny Kft., hogy rendezze dolgait (parírozza magát) és megalapozza egy gazdaságilag fenntartható, népszerűbb, élvezhetőbb, szerethetőbb lóversenyzés rendszerét.

Célunk a jobbítás, nem a felfordulás

Ebben a törekvésben az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület maximálisan partner, mert a 15000 támogatót számláló mozgalom áprilisi megalakulásakor pontosan ezeket a célokat tűztük ki magunk elé. No, meg a Kincsem Park megmaradását, mivel ez a mai lósport alfája és omegája, ami nélkül egyszerűen elképzelhetetlen a lovak Forma-1-ének számító galopp és ügetőversenyek megrendezése.

A Kincsem Park nélkül meghal a lóverseny

Említhetem még Gróf Széchenyi István örökségét, egy kulturális színfolt fontosságát a fővárosban, a beépítetlen zöldfelület jelentőségét Budapesten és úgy általában, hogy megint meg akarnak szüntetni valamit, ami 181 éve hozzá tartozik a magyar gondolkodáshoz, közélethez, kikapcsolódáshoz.
Szóval ebből az egyből – és tényleg már csak egy lóversenypálya maradt a Kerepesi úti Ügető bezárása után – nem engedünk. Szokták mondani, hogy nem enged a huszonegyből, ha annyi lóversenytér lenne Magyarországon, talán más lenne a helyzet. A cseheknek 15, a szlovákoknak 5, az osztrákoknak 6, (az olaszok 42, a németek 54, az angolok 59 és a franciák 249-ét már nem is sorolom), ám nekünk csak ez az egy versenyzésre alkalmas pályánk van, talán érthető a ragaszkodásunk, nem?

Még mindig el akarják adni (?)

Ez az oka annak is, hogy az Ügetőszilveszterre érkező közönséget szórólapokon tájékoztatjuk a Kincsem Parkot továbbra is fenyegető veszélyről, ami sajnos a Derby napi „Kincsem Park nem eladó!” demonstrációt követően sem múlt el véglegesen. A 83 éves létesítmény értékesítése és a lovak kiköltöztetése továbbra is szerepel az MNV Zrt lehetséges forgatókönyvei között.
A szilveszteri mulatságra érkező közönség ünnepi hangulatát eszünk ágában sincs elrontani, ám az sem lenne jó, ha az emberek azzal a benyomással távoznának, hogy minden a legnagyobb rendben van a lovi házatáján. Mert ez koránt sem igaz.

A Nemzeti Lóverseny Kft jövője teljesen bizonytalan

A milliárdos veszteség tovább nő, a privatizációs terveket sűrű homály fedi és a szakmának, a tulajdonosoknak – akik évente százmilliókat költenek erre a sportágra – nincs intézményesített beleszólásuk a történésekbe.
Jelzésértékű momentum, hogy miközben a világhírű veretlen csodasprinter, Overdose az egyik legismertebb magyar sportoló hazánkban (az olimpikonokat is beleértve), addig a hazai lóversenyszervező a tönk szélén áll, és az egész rendszert a bedőlés fenyegeti. Évi 1 milliárd forint állami támogatás kell a fenntartásához.
 
Az Összefogás egyesület legfontosabb célkitűzése, hogy megteremtse a szakmai és tulajdonosi érdekképviselet jól működő rendszerét és a politikai döntéshozókat a teljesítményorientált változtatás irányába terelje.
Fő célkitűzésünk azonban továbbra is ez marad:

A KINCSEM PARK NEM ELADÓ!

1 komment

Címkék: egyesület overdose


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr14850081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tyranida 2009.04.20. 22:25:03

Pedig ami ott folyik az kész komédia, aki kimegy és fogad az támogatja a csalókat. Ami az Overdose nevében folyt az kész röhej. Inkább menyjen tönkre és a csalók is huzanak a fenébe.
süti beállítások módosítása