Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2009.02.19. 10:32 Horváth Zalán

Eseti bizottság a Madonna koncert hatásvizsgálatára

A Kincsem Park megmentése érdekében tavaly 15000 támogató aláírást összegyűjtő Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület aggályosnak tartja az augusztusra tervezett Madonna koncert lóversenypályán történő megtartását.

A lótulajdonosok, hajtók, zsokék és idomárok legnagyobb részét tömörítő egyesület elfogadhatatlannak tartja, hogy a Kincsem Park üzemeltetésével megbízott állami cég ügyvezetése egyáltalán nem egyeztetett a döntés meghozatala előtt, és jelenleg sem hajlandó semmiféle tárgyalásra a lóversenyzésben érintett szervezetekkel.

 

A tervek szerint 70-80 ezer látogatót vonzó esemény megrendezése érinti a Kincsem Parkban tréningező 450 versenyló egészségét, hetekre leállhat a versenyzés, valamint a négy éve felújított pályát és a műemléktribünt nem üzemszerű terhelésnek teszi ki, melynek következményei beláthatatlanok.

Az egyesület a fenti okok miatt ügyvédek, állatorvosok, állatvédő szervezetek, pénzügyi szakemberek és koncertszervezők bevonásával vizsgálóbizottságot alakított, melynek feladata a Madonna koncert körülményeinek, megvalósíthatóságának és a 182 éves hagyományokkal rendelkező lósporttal való összeegyeztethetőségének vizsgálata.

Az egyesület álláspontja szerint Magyarország utolsó működő lóversenypályának népszerűsítésére sokkal kézenfekvőbb volna az európai hírű veretlen hazai csodaló, Overdose médiaismertségének kihasználása és nemzetközi versenynapok rendezése, amelyek összességében legalább ennyi látogatót vonzanak a Kincsem Parkba.

5 komment

Címkék: madonna


A bejegyzés trackback címe:

https://loversenyzes.blog.hu/api/trackback/id/tr91952369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szenza 2009.03.17. 12:32:32

Kedves Összefogás!
Szeretném, ha tájékoztatnának arról, hol tart a Madonna koncert ügye, egyben tettek-e lépéseket a kft vezetői ellen, többek közt hűtlen vagyonkezelés miatt.

Horváth Zalán · http://zalanhorvath.blogspot.com 2009.03.21. 13:38:02

A Madonna koncerttel kapcsolatban további egyeztetések folynak állatvédő szervezetekkel.

Az egyesület legutóbbi vezetőségi ülésén döntést hoztunk arról, hogy nem célunk a koncert megakadályozása, mert megfelelő biztosítékok mellett a rendezvény nem sérti a lóversenyüzem folyamatosságát.

Hűtlen kezelés ügyében nincsenek információink és nincs szándékunkban ilyen ügyekkel foglalkozni.

magasles 2009.08.22. 17:19:50

Eléggé elcsendesedhetett az élet az Összefogásban. Se kép, se hang, se Madonna, se Overdose, se semmi?

magasles 2009.11.29. 22:52:16

Az Eseti Bizottság jelentése a Madonna koncert hatásvizsgálatára titkosítva lett, vagy csak én nem találom?
Azért bátorkodom megkérdezni, mert ha netán-tán pozitív lenne (direkt serkentőleg hatott a lovak állapotára), akkor esetleg reménykedhetünk abban, hogy az ügyvezetői tandem újabb koncertet, koncertsorozatot, nonstop koncertezést szervez a kihalt Kincsem Parkba. Ennek járulékos előnye is lenne, addig sem kell veszteséges lóverseny futamokat rendezni, helyette tetemes bevételre tesz szert a ......kicsoda is? A Mumus biztos nem, a Lovaregyleti elnök tuti, hogy nem .....kár, hogy ez az összeg is "titkosítva lett", mint üzleti titok. Naná, majd nem lett titkosítva! Nem is tartozik ránk! Mi csak vigyük ki az évi sokszáz milliónkat, így is megtermeljük az egymilliárdos hiányt. Évente. És még jár a pofánk.

magasles 2009.12.02. 10:39:03

@magasles:
Régóta írom, mondom, hogy mi, a fogadók visszük sírba hőn szeretett magyar lóversenyünket (először az ügetőt, majd - a közös sírba - a galoppot is). Kevéske az a pénz, amit a lóversenyre szánunk, nagyon kevés. Kéne még tiszta verseny, látó emberekből álló VI, internetes fogadás, országos hálózat, országos tv közvetítés, s mi még! Akkor aztán nem lenne 1 milliárdos évi hiány (idén már több lesz, lásd ügető forgalom alakulása). Hacsak .....a Madonna koncert titkosított bevétele nem fedez minden hiányt .....
Még komolyabbra fordítva a szót, talán, a választásokhoz, vajtómumus és a No.2 ügyvezető közeli távozását feltételezve talán kéne már egy újabb Összefogás összejövetel, ahol még az eddiginél is konkrétabban meg kéne fogalmazni a lóversenyéletünk legelső, aktuális feladatait a várható kormányváltás utáni időre. Ez - javaslatként - valószínűleg jó segítsége lenne a felálló új vezetés számára.

Annak külön is örülök, hogy itt szép csendesen, kettecskén H.Z úrral, jól elvagyunk. Válaszolgatunk egymásnak, meg nem is ....Vita egy szál se.
süti beállítások módosítása