Lovi Összefogás

Csak közösen menthetjük meg a hazai lóversenyzést a megszűntetést jelentő végveszélytől. Ezen az oldalon nyomon követhető a magyar lóversenyzés megújítását célul kitűző mozgalom fejlődése, munkája és eredményei. Kérdése van? Küldje el: horvath.zalan@index.hu

IndaFotó képek

Friss topikok

Naptár

május 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

2011.01.11. 15:27 Horváth Zalán

KÖZLEMÉNY

AZ ÖSSZEFOGÁS A MAGYAR LÓVERSENYZÉS JÖVŐJÉÉRT EGYESÜLET ÁLTAL MŰKÖDTETETT FUTTATÓI KLUB ÁTALAKULÁSÁRÓL

• 2010. december 31-i fordulónappal a Nemzeti Összefogás nevű versenylovat futtató Összefogás Futtatói Klub (továbbiakban Klub) tagsága és működése átalakult.

• A Klub tagjai közül kilépett: Dr. Fülöp Géza, Dr. Daróci Márta, Horváth Zalán és Horváth Ferenc.

• A Klub a jövőben az egyesülettől függetlenül, önállóan működik tovább.

• Az Klub vezetésének és a nyilvántartásoknak átadás-átvétele tanúk előtt megtörtént.

• A Lóversenyzést Felügyelő Bizottság tagjává 2011. január 1-i hatállyal kinevezett Dr. Fülöp Géza és Horváth Zalán érdekeltsége a futtatói klubban megszűnt és közvetlen hozzátartozói tekintetében sem áll fenn.

Budapest, 2011. január 11.

Dr. Fülöp Géza, Horváth Zalán

Szólj hozzá!

Címkék: közlemény


2010.07.30. 16:34 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás vasárnap starthoz áll

Nemzeti Összefogás, művésznevén Zizi, vasárnap a 11. futamban áll starthoz. Az 1100 méteres III. osztályú hendikepben Jaroslav Linek lesz a partnere 64,5 kg-os teherrel.

Overdose augusztus 15-én várhatóan a Kincsem Parkban lép pályára egy 4 millió forint díjazású 1000 méteres futamban. Ha Zizi nem okoz csalódást most vasárnap, nincs kizárva, hogy találkozik Dózival a startboxban!

Szólj hozzá!

Címkék: galopp futtatás


2010.02.24. 23:33 Horváth Zalán

Videoklip Nemzeti Összefogásról

Elkészült az Összefogás Futtatói Klub lováról, Nemzeti Összefogásról készült videoklip:

1 komment


2010.01.24. 11:06 Horváth Zalán

Még egyszer az ügetős demonstrációról

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ilyen sarkalatos kérdések, hogy mennyi versenynap, hány futam, mennyi díjazás legyen kiírva a versenyszezonban ez tisztán sportszakmai ügy. Ilyesmit normál esetben egy SPORTSZÖVETSÉG keretein belül kell megvitatni az érdekelteknek a rendelkezésre álló források függvényében.

Hogy ez mégsem így van, és az utcán kell emiatt demonstrálni, ennek egyetlen oka van, hogy nem egy szövetség hatáskörében van az ügy, hanem tisztán állami felügyelet mellett egy 100 százalékosan állami vezetésű vállalat vezetése dönt benne, ráadásul a szakmai szervezetek teljes kizárásával. És ez már így megy idestova 20 éve!

Horváth Zalán hozzászólása a lovasok.hu blog rovatában:

http://www.lovasok.hu/blog/?p=1057

Szólj hozzá!

Címkék: demonstráció szövetség


2010.01.24. 11:02 Horváth Zalán

Demonstráció a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt előtt - Sajtóvisszhang

A Magyar Ügetőló Futtatók Egyesülete Fábry Sándor képviseletében 2010. január 18.-án 14:00-16:00-ig demonstrációt tartott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt.
A rendőrség a helyszínt a rakpart részen biztosította, mivel az MNV épülete előtti parkoló rész magánterület.
 
A 2010-es évre nyilvánosságra hozott üzleti tervben szereplő versenyek száma és díjkerete a magyar lóversenyzés végét, teljes ellehetetlenülését eredményezné. A demonstráció arra irányult, hogy a döntéshozók és a széles közvélemény is megismerjék a terv megalapozatlanságát és az ágazatra leselkedő veszélyt.

Összefoglaló a www.lovasok.hu portálon.

Szólj hozzá!

Címkék: demonstráció


2010.01.15. 16:02 Horváth Zalán

Január 18-án ügetős demonstráció az MNV Zrt. előtt

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Ügetőló Futtatók Egyesülete
Fábry Sándor képviseletében 2010. január 18.-án 14:00-16:00-ig demonstrációt
tart a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (Bp 1133 Pozsonyi út 56.) épülete
előtt.

Mivel az MNV épülete előtti parkoló rész magánterület, így a rakpart részen biztosítja a rendőrség a helyszínt.

 

Szólj hozzá!


2010.01.12. 11:51 Horváth Zalán

Sajtóközlemény

A hazai lóversenyzés szereplőinek közleménye az MNV Zrt. 25 %-os csökkentési tervével kapcsolatban

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint a hazai lóversenyzés működtetője és irányítója az ezévi versenyszezon keretszámait 25%-kal készül csökkenteni.
Az évente megtartott futamok számának drasztikus megnyírbálása, a lóversenyzésben érdekeltek minden körét súlyosan érinti, több száz munkahelyet és milliárdos ló értéket veszélyeztet.
 
A zsokék, hajtók, idomárok, istállóalkalmazottak, futtatók, tenyésztők érdekképviseleti egyesületei és a csodaló, Overdose sikerei nyomán elkötelezett lóversenyrajongók népes tábora egyaránt úgy gondolja, hogy ismét olyan döntés született, melybe nem vonták be kellőképpen az érintetteket.
 
Szorgalmazzuk, hogy a hazai lósportban kezdődjön meg a rendszerváltás óta halogatott szerkezeti átalakítások végrehajtása, melynek keretében kerüljön kidolgozásra már az idei évet is érintő 5 éves időszakot átfogó távlati terv. Ennek elkészítésében a lóversenyzésben érdekelt szakmai szervezetek készek közreműködni, annak érdekében, hogy a pénzügyi szempontok mellett a versenytechnikai szempontok egyaránt érvényesüljenek valamint a 183 éves múltra visszatekintő magyar lóversenyzés hagyománya, folyamatossága ne sérüljön.
 
Amikor művelt emberek Gróf Szécheny István halálának 150. évfordulójáról emlékeznek meg, szomorúan állapítjuk meg, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a legnagyobb magyarról úgy kíván megemlékezni, hogy élete egyik főművét ellehetetleníti.
 
Budapest, 2010. január 12.
 

Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület,
Magyar Lovaregylet,
Magyar Ügetőló Futtatók Egyesülete,
Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete,
Magyar Ügető Amatőrhajtók Egyesülete,
Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete,
Galopp Trénerek és Zsokék Egyesülete.

Szólj hozzá! · 4 trackback

Címkék: sajtóközlemény


2009.12.02. 23:51 Horváth Zalán

Az új szimbólum: Nemzeti Összefogás

A magyar tenyésztésű ló szimbólumává válhat annak a most készülő programnak, amelyik kihúzhatja a hazai lovas életet a hosszú évek óta tartó csődhelyzetből.
Hanthy Kinga cikke az MNO honlapon.

Ígéretes, hogy az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága felvette napirendjére a hazai lovas helyzet megvitatását, és a politikusok körében is elismerést és tetszést aratott a Pécsi István által prezentált demonstráció. A hazai lósport képviselői tavaly óta szorgalmazzák, hogy az állam szálljon ki a versenyszervezésből, ez ugyanis még az egyetlen sportág Magyarországon, amelyben nem a szakmai vezetés, hanem a tulajdonos MNV Zrt. határozza meg a versenynapokat. Ebből adódnak azok a dilettantizmusok, amelyek kiszolgáltatottá teszik a lótulajdonosokat.

Olvassa el a cikket!

1 komment


2009.11.24. 22:37 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás 6 hosszal győzött !

Az Összefogás Futtatói Klub kétévese élete második startjára veszítette el nyeretlenségét múlt vasárnap. A kitűnő magyar tenyésztésű kanca a Nyeretlen Kétévesek versenyében, 1100 méteres távon aratott fölényes győzelmével zárta a 2009-es galopp szezont.

A verseny első felében a taktikának megfelelően Nemzeti Összefogás erősen fogva galoppozott Bakos Gáborral a nyergében, majd a célegyenesbe fordulva csodálatos könnyedséggel hagyta ott évjárattársait, köztük Overdose apai féltestvérét, a Miko Racing színeiben futó Holdfényt, aki 6 lóhosszal lemaradva, második helyen ért célba.
 
A Telivér Farm Kft. bácsalmási tenyészhelyén született kancát a cég tulajdonosa, Pálfi Gábor ajánlotta fel versenyeztetésre az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesületnek. Az Összefogás Futtatói Klub egy hónapja alakult meg 21 tag részvételével.
 
A vasárnapi győzelem tehát többek sikere volt, hiszen a hazai telivértenyésztés helyzetének fellendítése, a klub rendszerű (szindikátusi) lófuttatás népszerűsítése egyaránt fontos része a magyar lóversenyzés megújítását célzó folyamatnak.
 
 
Fotó: Maróti Viktória, Kovács Gábor.

Hivatalos eredmény és a futam videója a www.kincsempark.com oldalon.

Szólj hozzá!


2009.11.20. 16:35 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás a favorit vasárnap a II. futamban

Az Összefogás Futtatói Klub kétévese, Nemzeti Összefogás a vasárnap 11:00-kor startoló Nyeretlen Kétévesek versenyében nyolc ellenfélel találkozik.

Az 1100 méteres homokpályás futamban a Miko Racing lova, az újonc Holdfény (GER) a "sötét ló". Ha mindjárt első futására jó formával jön ki, megszoríthatja Nemzeti Összefogást a célegyenesben. A többiek csak javulással jöhetnek számításba.

Várunk minden érdeklődőt és egyesületi tagot a Kincsem Parkba!

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás galopp futtatás


2009.11.11. 12:53 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás a kapuzárón folytatja?

Az Összefogás Futtatói Klub keddi egyeztetésén napirendre került a múlt vasárnap tetszetős futással bemutatkozó Nemzeti Összefogás esetleges indulása a november 22-i galopp kapuzárón. 

A ló menedzsmentje több dolgot is mérlegel a végső döntés meghozatala előtt, ami legkésőbb a jövő csütörtöki indulóadás napján lesz végleges. A reményteljes kétéves kanca bemutatkozó versenye utáni regenerálódása éppúgy szerepet játszik, mint az időjárás alakulása, ami mind a felkészülést, mind a reális verseny megtarthatóságát figyelembe véve döntő jelentőségű lehet.
 
Az év utolsó nyeretlen kétéveseknek kiírt versenye 1100 méteres, homokpályás futam lesz, ami nem okozhat gondot Nemzeti Összefogásnak az első versenyén látottak alapján.
 
Az idei futás mellet szól, hogy az év végi generál hendikep skálára kerüléshez legalább két érvényes futásra van szükség. A hendikepper bizottság csak ebben az esetben tudja értékelni, és rangsorba állítani a kancát. A hendikep szám megszerzése mellett szól az is, hogy a 2010-es szezon kezdetén a kvalifikált (hendikep számmal rendelkező) telivéreknek nagyobb mozgástere van a kiszemelt versenyeket illetően, hiszen mind a versenyek távja, mind az ellenfelek erőssége jobban megválasztható.
 
A végső döntést mindenképpen Nemzeti Összefogás fizikai és mentális állapota fogja meghatározni. Természetesen nem szabad kockáztatni a kiváló kanca jövő évi versenykarrierjét, ami a legfontosabb év lesz számára, hiszen most következnek a háromévesek részére megtartott klasszikus, és kiemelt versenyek.
 

Tekintse meg Maróti Viki és Kovács Gábor képeit a fotótárban!

3 komment

Címkék: összefogás lóverseny galopp futtatás versenyló


2009.11.08. 20:30 Horváth Zalán

Izgalmas küzdelem után második hely

A pocsék idő ellenére az Összefogás Futtatói Klub tagjainak többsége kilátogatott a Kincsem Parkba, ahol az V. futam előtt a ringben találkozott első ízben a "kis csapat".

Nemzeti Összefogás 6-os programszámmal az oldalán, jó kondícióban rótta a köröket a számára még oly idegen jártatóban, ám ebből a kívülállók mit sem sejthettek, hiszen a kétéves kanca nem mutatkozott különösebben idegesnek.

Hamarosan megérkeztek a zsokék, köztük Bakos Gábor az Összefogás Egyesület istálló új nemzeti színű dresszében. Az ifjú lovas elmondta, hogy a kanca első útja a Kincsem Parkba zökkenőmentes volt, csupán a szállítóra felpakolásnál kellett kicsit erőteljesebben bíztatni.

A tribünre érkezve Kovács Sándor örömmel konstatálta, hogy Nemzeti Összefogás megnyerő stílusban kenterezett fel a startgéphez, minden okunk megvan egy jó futásban bízni. A játék képe is ezt igazolta a totalizatőr által közölt esetleges osztalékokat figyelve.

Két lovat játszottak erőteljesen a fogadók: az első futására remekül (közeli második hely) bemutatkozó France-t és az újonc Nemzeti Összefogást. Mind a tét játékban, mind a befutó játékban ők ketten vitték a prímet, bennük bíztak a turf avatott szakértői.

A start a szokásosnál is hosszabbra nyúlt, ezzel is fokozva a klubtagok izgalmát. A nyeretlen kétévesek igen nehezen, vontatottan foglalták el helyeiket a gépben. Végül Nemzeti Összefogás is bekerült a boxba és kezdetét vette a verseny.

National Flirt lánya (Nemzeti Összefogás) jól jött ki a gépből és hamarosan a negyedik helyen galoppozva a barriernél helyezkedett vele lovasa. Ahogy az várható volt a célegyenesre fordulva France támadást indított a győzelemért, azonban Nemzeti Összefogás nem hagyta annyiban a dolgot és üldözőbe vette. A mezőny többi tagjának pillanatnyi beleszólása sem volt a végső küzdelembe, így a két favorit csatáját láthattuk a célig. A távoszlop környékén még bíztunk benne, hogy lovunk újítani tud, de rövidesen egyértelművé vált, hogy Nemzeti Összefogásnak ma meg kell elégednie egy jó második helyezéssel.

A futtatói klub tagjai megelégedéssel nyugtázták Nemzeti Összefogás bemutatkozását, hiszen rögtön a verseny egyik főszereplőjeként küzdött a győzelemért!

Külön köszönet az "anyaistálló" Telivér Farm képviselőinek: Pálfi Nórának és Szuna Szabolcs idomárnak, akik versenyképes állapotba hozták ezt a gyönyörű kancát, majd nem egészen két hete egyesületünk rendelkezésére bocsátották.

Mindkettejük szívből gratulált Nemzeti Összefogás kitűnő bemutatkozásához, mi pedig úgy véljük ebben a futamban sportszerű eredmény született, hiszen a győztes France a Telivér Farm istálló színeit képviselte.

Nemzeti Összefogás tehát "megtette amit megkövetelt a haza", és megérdemelt téli pihenőjére vonul alagi istállójába.

Viszlát a zöld gyepen, 2010-ben!

Nézze meg Pécsi Gábor versenyről készült képeit!

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás galopp futtatás versenyló


2009.11.06. 15:25 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás vasárnap 12:30-kor bemutatkozik!

Nem sokáig kell várni, hogy az Összefogás Futtatói Klub friss szerzeménye,
NEMZETI ÖSSZEFOGÁS 2 pk
starthoz álljon és letegye névjegyét a Kincsem Parkban.
 
Kedvenc kancánk első versenyére
2009. november 8-án, vasárnap 12:30-kor kerül sor az V. futamban.
Lovagolja: Bakos Gábor.
 
Az 1300 méterre, homokpályán kiírt Nyeretlen Kétévesek Versenyében várhatóan
a Telivér Farm lova, France és a szlovák tréningből érkező New Maltinetto lesz a legnehezebb ellenfél.
 
Szurkoljunk együtt NEMZETI ÖSSZEFOGÁS első győzelméért!
 
Várunk minden érdeklődőt a rossz idő dacára is, hiszen a nap fő futama, a Lovaregyleti Díj is rengeteg izgalmat tartogat a galopp rajongók számára.
 

Hivatalos vasárnapi galopp program:
http://www.kincsempark.com/versenyek/vasarnap.pdf

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás galopp futtatás


2009.11.03. 23:11 Horváth Zalán

Betelt az Összefogás Futtatói Klub 21 helye

Nem kellett sokáig várni az Összefogás Futtatói Klub 21 tagsági helyének betöltésére. Három nappal a kezdeményezés meghirdetése után megtelt a keret, sőt jelenleg a túljelentkezések regisztrációja van folyamatban!

Ezúton is köszöntjük frissen jelentkezett tagjainkat az új formációban megalakult Összefogás Futtatói Klub családi körében.

Nem kis lépés ez egyesületünk életében, hiszen a lóversenyzés jövőjéért indított küzdelmünket mi sem szimbolizálja jobban, mint egy közös egyetértésben futtatott ló.

Elsőrendű szempontnak tartottuk, hogy az Összefogás istálló lova magyar tenyésztésből kerüljön ki. Az külön szerencsénk, hogy elképzelésünk találkozott a Telivér Farm Kft. tulajdonosának, Pálfi Gábornak gondolataival, aki igazi magyar virtussal nem sajnálta istállója egyik bíztató reménységét átendegni egyesületünknek.

Ami a túljelentkezést illeti: egyelőre várakozó listára kerülnek az új igénylők, majd a jelentkezések számától függően döntünk a klub további bővítéséről.

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás lóverseny futtatás versenyló


2009.11.03. 22:39 Horváth Zalán

Nemzeti Összefogás nevet kapott és versenyre kész

 Az Összefogás Futtatói Klub friss szerzeménye, Satin Stone és National Flirt 2 éves pej lánya új nevet kapott. A hazai lóversenyzés megmentése érdekében tavaly alakult Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület szellemiségére utalva a civil szervezet első versenylovát a NEMZETI ÖSSZEFOGÁS névre keresztelte.

 A kitűnő származású kétéves reménység remek kondícióban került új istállójába, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a menedzsment kedd reggel úgy döntött, Nemzeti Összefogás várhatóan starthoz áll a vasárnapi galopp versenynapon a Kincsem Parkban.

Nemzeti Összefogás munkalovasával, Bakos Gáborral a nyergében látványos stílusban, nagy kedvvel galoppozva verte hosszakkal két tréningtársát versenytempóban az Alagi Versenyló Tréningközpont edzőpályáján.

Reményeink szerint Nemzeti Összefogás pályafutásával szolgálhatja a 182 éves magyar lóversenyzés felvirágoztatása érdekében kezdeményezett mozgalom nemes ügyét!

Hajrá Nemzeti Összefogás!

További fotók a képtárban...

Szólj hozzá!

Címkék: egyesület összefogás galopp futtatás


2009.10.30. 15:55 Horváth Zalán

Összefogás Futtatói Klub

Október 29-én megállapodás született a Telivér Farm Kft. és az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület között, melynek értelmében a egyesületünk meghatározatlan időre bérbe veszi a tenyésztő-futtató cég egyik versenylovát.

A Satin Stone (USA) – National Flirt (IRE) származású kétéves kancát a tenyésztő és tulajdonos, Pálfi Gábor ajánlotta fel az Összefogásnak azzal a céllal, hogy az egyesület - az alapszabályban is megfogalmazott - hazai telivér tenyésztés és galopp versenyzés népszerűsítését a nagyközönség számára is megfoghatóan, a média számára is fogyasztható formában tudja végezni.
 
Egyesületünk vezetősége ezért egy futtatói klubot hozott létre, melynek keretében a versenylófuttatás iránt érdeklődő tagok és támogatók részesei lehetnek a versenyló tartás és versenyeztetés örömeinek.
 
A kétéves kanca Szuna Szabolcs idomításából került át Kovács Sándor istállójába, a kölcsönzés lebonyolításában Pálfi Nóra segített és nyújtott óriási támogatást egyesületünknek.
 
Az Összefogás Egyesületi Futtatói Klub várja a tagok jelentkezését. Az egyesület első versenylovának futtatásához 21 klubtagsági helyet biztosított, melyből az egyesület elnöksége és alapító tagjai már 5-öt betöltöttek.
 
A részvételi tagdíj 4000/hó.
 
  
További info: 06-70-413-5949.
 
További fotók a képtárban!
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: klub futtatás


2009.10.06. 14:37 Horváth Zalán

Vajtó Lajos nem mumus

Bár a http://www.vajtolajos.blogspot.com/ kétség kívül ötletes kezdeményezés, ám az olvasókban és főleg a kívülállók nagy részében tévesen azt az érzetet kelti, hogy a magyar lóversenyzésben utóbbi években bekövetkezett mélyrepülésért egyedül „az egyenlők között is egyenlőbb”, első számú vezető a felelős.

A szorgos gyűjtőmunkával előállított blog az internetes médiában fellelhető cikkeken keresztül szembesíti a Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatóját az elmúlt évek során tett nyilatkozataival és az ezekhez képest bekövetkező (főleg negatív) események láncolatával, illetve bemutatja a vezetői kommunikáció és a magyar lóversenyzés rideg valósága közti szakadékot.

A bejegyzéseket olvasva első blikkre valóban katasztrófálisnak minősíthetnénk a két vállalat (versenyszervező, NL és fogadásszervező, MLFSZ) irányítását, ám hozzá kell tenni, hogy egy vállalkozást akkor lehet jól vezetni, ha a tulajdonosok célja világos, és van hosszú távú koncepció, melyhez viszonyítva érdemi döntéseket lehet hozni. Ebből következik, hogy bárki is foglalná el Vajtó székét, csak abban az esetben végezhet valóban építő jellegű munkát, ha végre az állami tulajdonos, MNV Zrt. elengedné a lóversenyzés kezét, és 60 évvel az államosítás, 20 évvel a rendszerváltozás után visszaadná a sportág irányítását a benne érdekelt szervezeteknek, ahogy ez már minden más sport esetében megtörtént.

Ideális esetben a lóversenyszervezés, -rendezés joga, a fogadásszervezési feladatok felügyeletével együtt egy megalakuló lósportszövetség kezébe kerülne, garantálva lenne, hogy a Kincsem Park és Alag, mint a 180 éves magyar lóversenyzés bázisai szent és sérthetetlenek, privatizálásuk egyszer s mindenkorra lekerül a napirendről, és komoly fejlesztéséket követően megkérdőjelezhetetlenül a hazai ló és lovassportok bázisaként működnek tovább.

Mivel hosszú évekig a lóversenyzés és vele együtt a Kincsem Park és Alag privatizálása volt az első számú prioritás, így a vezetés végső soron ki volt szolgáltatva a tulajdonosi érdekeknek és feladata kimerült a régi, működésképtelen állapot konzerválásában. Magában a privatizálás módjában a vagyonkezelő évekig tanácstalannak bizonyult, a sikertelen 2007-2008-as pályázatot követően pedig ismét teljes bizonytalanság uralkodik napjainkig.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a vezetés mindent kihozott a lehetőségekből, különben nem lenne ilyen nagyfokú elégedetlenség a résztvevők körében. A tenyésztési prémium kvázi eltörlése, a futtatók elégtelen megbecsülése, a futófelületek kritikán aluli állapota, a vendéglátás színvonala és ár-érték aránya, a közönség (vevő) szerzés és megtartás egyértelmű csődje, a fogadási forgalom majdnem 50%-os csökkenése, a kialakult, előre megtervezett versenyrendszer önkényes és indokolatlan felborítása, a fiatal és elkötelezett szakemberek eltávolítása a cégtől, az értelmetlen milliós beruházások együttesen vezettek oda, hogy a többség azt mondja: azonnali változásra van szükség.

Repülésbiztonsági szakértők szerint egy légikatasztrófához átlagosan hét hibára, tévedésre, emberi mulasztásra van szükség. Önmagában egyik sem vezetne tragédiához, viszont ezek halmozódása okozza a katasztrófát. A legnagyobb problémát egyértelműen a szükséges kommunikáció hiányára vezetik vissza, mint minden gond gyökerét. Legyen az bármilyen közösség vagy szervezet, ha az érdekeltek nem kapnak és adnak egymásnak elég információt, az szükségképpen rossz döntésekhez, hosszútávon elégedetlenséghez vezet.

Vajtó Lajos pellengérre állítása helyett nagyobb szükségét látom a lóversenyzésben érdekelt csoportok hivatalos szervezetbe (egyesületekbe) tömörülésének, mivel így alakulhat ki az a párbeszéd, amely megteremtheti az új, szövetségi formában történő működtetés alapjait.

Egyértelművé kell tenni, hogy a versenylófuttatók, vagyis tulajdonosok és a tenyésztők azok, akik még a hátukon viszik ezt a nemzeti hagyományokkal büszkélkedő sportot. Ők tesznek bele évről évre százmilliókban mérhető tőkét a rendszerbe, ami a folyamatos állami támogatás ellenére is rég befuccsolt volna nélkülük. Az idomárok, hajtók, lovasok és lovászok felelőssége viszont a színvonalas felkészítés és versenyzés megvalósítása, ami nélkül viszont a fogadók végképp más szórakozás után néznek. (Sajnos hatványozottan nagyobb a konkurencia a szórakoztató iparban, mint akár a hetvenes-nyolcvanas években.)
Az egészhez a nagy keretet a versenyszervező, -rendező szolgáltatja, aki a fogadásszervezővel kooperálva biztosítja a versenyzéshez, szórakozáshoz, fogadáshoz (a lóverseny, mint termékhez) szükséges feltételeket, és a szabályok betartását.

Ez a szisztéma nemigen működhet másképpen, nagy egymásrautaltság és a működési feltételek folyamatos finomhangolása jellemzi, ráadásul valami egészen újat kell kitalálni. Nem lehet szolgaian átvenni egyetlen külföldön jól bevált megoldást sem, hiszen ebben a szorongatott helyzetben csak mi vagyunk. 20 éve senki nem oldotta meg a hazai lóversenyzés problémáját. Közben elveszett a legendás Kerepesi úti Ügető, elmaradtak a szerdai, csütörtöki versenynapok, megfogyatkoztak a futamokban induló lovak, szinte nullára csökkent a „lovi” társadalmi rangja, ismertsége pedig csupán a verhetetlen "Alagi rakétának" köszönhetően tudott érezhetően növekedni.

Innen kell elkezdeni, segíteni nem fog magunkon kívül senki, leszámítva Overdose-t, aki a magyar lóversenyzés önkéntes és felbecsülhetetlen marketing felelőse, de jelenleg sajnos harcképtelen. Így hát marad az összefogás, Dózi, te pedig gyógyulj meg!

8 komment

Címkék: koncepció egyesület lóverseny fogadásszervezés kincsempark lóversenyfogadás


2009.09.24. 21:14 Horváth Zalán

Megmarad-e a lósport? (Heti Válasz)

Overdose áprilisi futama terelte újra a Kincsem parkra a figyelmet. A területre, amely Budapest legértékesebb, 86 hektáros egybefüggő ingatlana, s melynek sorsáról, esetleges privatizálásáról év végéig kell dönteni. Egyúttal arról, hogy megmarad-e a lósport Magyarországon.
 

Horváth Zalán, az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület koordinátora mégsem derűlátó. "Tudomásunk szerint az MNV Zrt. koncepciói közül még mindig nem került ki az a tervezet, amely szerint a Kincsem park megszűnne, s Dunakeszire helyeznék át azt, ami még megmaradna a magyar lósportból" - állítja. Igaz, az egyesület tavalyi megalakulása, a Kincsem park eladását ellenző 15 ezer aláírás és a parkot védő élőlánc nem maradt hatás nélkül, az Overdose-sztori pedig feltette az i betűre a pontot. A csodaló óriási segítséget jelentett azáltal, hogy újra a parkra terelődött a figyelem, s ez megakadályozta az állam tervét, hogy kizárólag ingatlanként értékesítse a területet.
 

Teljes cikk a Heti Válaszban!

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0905/megmarad_e_a_losport

Szólj hozzá!

Címkék: koncepció kincsempark


2009.09.10. 12:10 Horváth Zalán

Galopp-Ügető barátságos focimeccs

Szerző: Nagy István

Idén augusztus 16-án újra megrendezésre került az Ügető vs Galopp nagypályás labdarúgó mérkőzés. A mérkőzés színhelye a Dunakeszi Kinizsi pályája volt.

A nagyszerűen előkészített pályáért és a lehetőségért külön köszönet illeti az egyesületet. Már fél 4-kor -a nagy meleg ellenére- nagy tömeg gyülekezett a pályán. A játékosok mellett mintegy 50-60 néző előtt várta izgatottan a kezdést. A játékvezető -Szemők Péter, partjelzői: Világi Balázs és Nagy Péter- pontban 4 órakor a sípjába fújt és elkezdődött a mérkőzés.

Az ügetősök nagy lendülettel kezdték a mérkőzést. Hamar el is húztak 5-0-ra az addig csak egy cserével rendelkező galopposok ellen. Ekkor sikerült szépítenie a galopposoknak, de félidő végére kialakult egy addig reális 7-1-es eredmény. A második félidőre megérkezett a galopposokhoz még pár játékos. Élükön Sztojka Rudival, aki a sérült ügetős Budai csukájában lépett pályára. Budait ezért egy fair play díjra mindenképpen fel lehetne terjeszteni. A második félidő már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Ez a játékrész 7-7-es döntetlent hozott.

Volt ezen a mérkőzésen szinte minden. Les gyanús gól, kétes les beintés, öngól, kihagyott és belőtt büntető, de a mérkőzés végeredményét egyik sem befolyásolta. Mondjuk nem is az volt a lényeg. A végig nagyon sportszerű mérkőzést végül az ügetős csapat nyerte 14-8-ra. A mérkőzés után jó hangulatban -igaz kissé gyűrötten, fáradtan- átsétáltunk a tréningtelepre a kastély mögé, ahol már várt bennünket a két mester szakács – Tormási Gyula és Csordás Emil- által elkészített rendkívül finom bográcsgulyás.

Na meg természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan sör, üdítő és ásványvíz. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy a galoppos és ügetős kötődésű emberek együtt, jó hangulatban beszélgetnek egymással és megosztják a másik féllel tapasztalataikat és problémáikat. Persze azért nem maradtak el az ilyenkor szokásos apró élcelődések sem. Este 8-ra el is ment a társaság, hiszen másnap mindenki hajnalban kel, mert a lovak várják őket. Végeredményben elmondható, hogy jól sikerült ez a sportnap. Ígérem, ha csak rajtam múlik, akkor jövőre is megszervezem.

Végül álljon itt a két csapatban pályára lépők névsora:

Galopp: Horváth Z. II., Mátrahegyi Gy., Deczki Z., Fézer R., Szajcz G., Nagy L., Benkő R., Banka K., Mészáros Zs, Virág A., Godó P., Thury Gy., Sztojka R., Ábrahám K., Balogh Cs., Kovács S., Nagy I.

Ügető: Lakatos Cs., Ifj.Lakatos Cs., Váradi S. , Váradi J., Turbucz S., Turbucz G., Orsó L., Papp I. II., Bazsonyi Zs., Ifj Döme I., Smulovics Z., Kelemen T. , Budai A., Fodor L., Steinhauser O.

Szólj hozzá!

Címkék: foci dunakeszi


2009.06.26. 12:38 Horváth Zalán

Lóversenylap, Derby különszám

Letölthető a Lóversenylap Derby különszáma.

Tartalom

  • Derby a hendikepper szemével
  • A Derby története
  • A 87. Magyar Derby indulói - részletes esélyelemzés
  • Overdose nyert volna Ascotban?

 

Töltse le innen a Lóversenylapot!

http://www.scribd.com/doc/17092637/Lovilap-2009-2-Derby

Szólj hozzá!

Címkék: derby overdose lóversenylap


2009.06.25. 10:29 Horváth Zalán

Overdose már százmilliókat hozott

Az Inforádó honlapján a loversenyzes.blog.hu cikkét (Overdose a magyar lóversenyzés turbó marketingese) idézve foglalkoznak Overdose "marketing tevékenységének" pénzben kifejezett értékével.

Csak a legutóbbi hónapokban 700 olyan tudósítást ad ki a Hírkereső oldal, amely Overdose versenyzésével, betegségével, a vele kapcsolatos hírekről informál. PR-szakemberek szerint mindennek becsült PR-értéke elérheti akár a 900 millió forintos nagyságrendet.

- írja a népszerű hírrádió tudósítója.

A cikk itt olvasható: http://inforadio.hu/hir/sport/hir-280324

1 komment

Címkék: overdose


2009.06.16. 22:11 Horváth Zalán

Dunakeszi Alagi Lakópark Egyesület

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy 2009.06.14. napján megtartott alakuló közgyűlés útján 10 alapító tag és 50 pártoló tag megalapította a 

 

 ALAGLIGET LAKÓPARKÉRT EGYESÜLET civil szervezetet

 

Az Egyesület céljai

 

Az egyesület célja Dunakeszi Alagliget Lakópark lakosságának összefogása, a lakosság igényeinek közvetítése, ezen igények képviselete 3. személyek, különösen Dunakeszi Önkormányzata előtt.

 

  Dunakeszi Alagliget Lakópark ( a továbbiakban lakópark ) közvetlen szomszédságában található területeknek a jelen alapszabály aláírásakor fennálló állapotának a megőrzését.

 

Folytatás az új egyesület honlapján: http://sites.google.com/site/alagligetlakoparkegyesulet/Home

Szólj hozzá!

Címkék: egyesület támogatás


2009.05.27. 23:47 Horváth Zalán

Demonstráció az Alagi pálya beépítése ellen

A Szeretem Dunakeszit! Civil Mozgalom felhívása:

Az új településszerkezeti terv befejezése és lakossági
véleményezésre való kiadása előtt a Dunakeszi Önkormányzat – számunkra
váratlanul –, 2009. május 28-i ülésének napirendjére tűzte a
módosítási igények felmérését, amelynek keretében
összesen 13 magántulajdonú terület átsorolási kérelme szerepelt összesen
~100 ha (hektár) területtel. Ebből mintegy 13 ha esetében volt megjelölve
a lakóövezeti átsorolás, valamint az 52,2 hektáros az „erdő, gyep,
legelő” minősítésű „Télipályára” adtak be
„különleges területté” való átsorolási igényt.
 
A különleges területté nyilvánítás az olyan – az eredeti
céltól távol eső – elképzeléseknek nyitna utat, mint a polgármester
úr által testületi ülésen prezentált tervezői elképzelés egy gigantikus
vásárvárosról és vidámparkról
. Erről értesülve a következő akciókat
indítottuk el:
o A Szeretem Dunakeszit! Civil Mozgalom – és további támogató civil
szervezetek – nevében levelet küldtünk Sólyom László köztársasági
elnök úrnak, Orbán Viktor Fidesz pártelnöknek, valamint Fülöp Sándor
országgyűlési biztosnak.  E levelek szövegét több országos napilapnak, és
tv-csatornának is megküldtük. (Több esetben a média jelentkezésére és
kérésére.)
o Dióssi Csaba alpolgármesterrel május 27-én egy másfél órás megbeszélés
keretében kölcsönösen ismertettük álláspontjainkat.
o Demonstrációt szerveztünk 2009. május 28. 17.30-ra, az Önkormányzat elé,
az átsorolások elleni tiltakozásul

o Petíciót írtunk, amelynek a testületi ülésen való átadására Szakáll
Lászlónét, Lujzi nénit, Dunakeszi díszpolgárát kértük fel.


Kedves Barátaink!


Itt ragadjuk meg – kissé megkésve, de őszintén reméljük, hogy nem
elkésve – az alkalmat, hogy tájékoztassuk és kérjük a Szeretem
Dunakeszit! Civil Mozgalom szimpatizánsait, hogy vegyenek/vegyetek részt a

2009. május 28-án, csütörtökön, 17.30 órakor
Dunakeszi Önkormányzata előtti dísztéren

az egészséges, zöld és lakható Dunakesziért szervezett demonstrációnkban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők:

Bus Antal, Grafjódi László, Sarkadi Márton

Szólj hozzá!


2009.05.18. 09:44 Horváth Zalán

Közgyűlési meghívó

Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület

 Éves rendes közgyűlésére

 2009. május 26., 18:00 óra

 
Ady Endre Művelődési Központ - Újpest
Budapest, IV. ker. Tavasz u. 4.
(Megközelíthető a 3-as metró Újpest-Központ végállomásától 2 percre, bejárat a Pozsonyi út felől.)
  
Napirend
 
Tárgy                                                              Előadó         
1.      Elnöki beszámoló a 2008-as évről                        Pécsi István
2.      2008. évi pénzügyi beszámoló                               Barna Mónika
3.      2008. évi közhasznúsági jelentés                            Horváth Zalán
4.      2009. évi tervek                                                    Pécsi István
5.      Egyebek
 
A napirendi pontok fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk.
 
Szavazásra jogosultak az egyesület rendes tagjai.
 
Amennyiben a szavazásra jogosultak több mint 50%-a nem jelenik meg a Közgyűlést változatlan napirendi pontokkal, azonos helyszínen 18:30-ra újra összehívjuk, azzal hogy a megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.
 
Kérjük, aki a 2008. évi tagdíjhátralékkal rendelkezik, az 5000 Ft-os tagdíjat az egyesület bankszámlájára utalni szíveskedjen. OTP Bank 11713177-20000318
A tagdíj befizetése a közgyűlés helyszínén személyesen is lehetséges.
 
A közgyűlés nyilvános, azon hallgatóként bárki megjelenhet.
 
 
Budapest, 2009. május 18.
 
 
Pécsi István                 Horváth Zalán
elnök                           ügyvivő titkár

Szólj hozzá!


2009.05.17. 16:39 Horváth Zalán

Vásárváros az alagi téli és nyári pálya helyén?

Megdöbbentő dokumentumot juttatott el egyesületünkhöz Sarkadi Márton dunakeszi műemlékvédő és lóbarát.

2009. áprilisában került a Dunakeszi képviselő testület elé egy prezentáció a következő címmel: "Alagi télipálya jövőbeni hasznosítása "

Ebben a prezentációban a téli pálya tulajdonosának, Winkler Mártonnak a megbízásából tervező CÉH Zrt. képviselője adott tájékoztatást az ingatlanhasznosítási elképzelésekkel kapcsolatban. Ennek egyetlen lényege, hogy kevésnek tartják az érvényes 2%-os beépíthetőségi arányt, amit a terület besololása jelenleg engedélyez. Nyilván a terület átsorolását tartanák elfogadhatónak nagyszabású terveik megvalósításához. (77 magyar népmese szórakoztató park+ügetőpálya+szállodák)

Az ülés jegyzőkönyve letölthető Sótonyi Tamás képviselő honlapjáról http://www.sotonyi.fw.hu/

A feketeleves azonban még hátra van!

A testületnek átadott írásos dokumentáció és az elektronikus változat nem egyezik meg. Utóbbi anyag tartalmazza egy EXPO létrehozásának gigantikus tevét is, amely magában foglalná a téli- és nyári pálya egész területét a repülőtérrel együtt!!!

Vajon ki állhat e nagyszabású elképzelések mögött, ami a nagy múltú galopp tréningtelep teljes megsemmisülésével fenyeget? Kecskeméthy Géza Dunakeszi polgármestere, Winkler Márton a téli pálya tulajdonosa, az MNV Zrt, vagy közös projekt lenne?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Sarkadi Márton írásában, ahol a konkrét tervek is napvilágot látnak.

Töltse le innen a cikket!

Szólj hozzá!

Címkék: dunakeszi alag tréningtelep


süti beállítások módosítása